top of page

Verlos mij van de chemtrailspotters

Oh, Lieve God, verlos mij van de spotters die tussen klok en klepel zweven.

Als je denkt: "He, ik zie chemtrails", overweeg dan eerst: "Wat ik zie zijn hoogst waarschijnlijk contrails. Dat het chemtrails zijn is hoogst onwaarschijnlijk."

Contrails zijn condens-strepen die je vroeger in de winter ook achter auto's uit kon zien komen.

Of je contrails hoog boven je ziet verschijnen, hangt van de luchtgesteldheid af.

Nu er bijna geen reguliere vluchten zijn, kan de luchtmacht wat meer oefenen op plaatsen waar ze anders niet mogen komen. En bij sommig weer zie je dan hun contrails.

Om dezelfde reden worden er vluchten met kleine Cessna's gemaakt om landkaarten te updaten (luchtcartering). Die Cessna's vliegen dan een aantal keren heen en weer boven een bepaald gebied. https://www.openbeelden.nl/media/1138429/Opleiding_in_luchtcartering.nl

Ook patrouilleren er kleine vliegtuigen en helikopters om de politie te waarschuwen voor samenscholingen die nu vanwege besmettingsgevaar verboden zijn.

Maar vergis je niet, uitlaatgassen van reguliere vluchten zijn helemaal niet onschuldig. Door de duizenden van die vluchten per dag over de planeet, betekenen stoten ze veel klimaatgassen uit en dragen in belangrijke mate bij aan opwarming van de aarde. Alleen, daar is niets geheims aan. En in plaats van telkens over chemtrails te beginnen, is het beter om meer bekendheid aan reguliere uitstoot te geven. Hoe verminder je die? Door zelf minder te vliegen en in je eigen kring op minder vliegen aan te dringen. Of kortweg gezegd, als je bang bent voor “chemtrails”, pak de trein.

https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/waarom-witte-condensstrepen-van-vliegtuigen-niet-onschuldig-zijn
Comments


bottom of page