top of page

In turbelente tijden, zet beide benen op de grond


Als je negatief doet over coronamaatregelen, verlaagt dat het immuunsysteem in jezelf en anderen.


Als je geen straling wilt, gooi je mobiel dan weg.


Als je zegt een vaccinatie niet te willen, noem dan niet alleen de nadelen maar ook de voordelen van die vaccinatie, voor jezelf en anderen. Of wacht gedegen onderzoek af.


Als je tegen 5G bent, noem dan niet alleen de nadelen maar ook de voordelen van 5G, voor jezelf en anderen. Of wacht gedegen onderzoek af.


Als je contrails aanziet voor chemtrails, neem dan een cursus luchtkijken en plaats niet opnieuw een foto van die zeldzame chemtrail boven Singapore of Texas, alsof zulke chemtrails ooit boven Nederland of Europa te zien zijn geweest.


Als je niet gelooft dat er klimaatverandering is, kom dan met bewijzen voor en tegen. Of ga op vakantie naar een berggebied en zie zelf hoe de gletschers slinken.


Als je complottheorieen leest, onderzoek dan eerst de afzender. Is die echt verstandig en betrouwbaar? En als je iets doorstuurt, geef er harde bewijzen of behoorlijk logische aanwijzingen bij.


Als je een afkeer hebt van wetenschap en er geen rationele argumenten voor hebt, zoek dan op zijn minst je onderligggende emoties en leg die aan jezelf en anderen voor.


Als je een afkeer hebt van de regering, noem dan niet alleen de nadelen maar ook de voordelen, of zoek naar alternatieve bestuursvormen, inclusief hun voordelen en nadelen, al of niet in combinatie met de regeringsvorm zoals we die nu hebben.


Als je een afkeer hebt van traditionele media, noem daar dan niet alleen de nadelen maar ook de voordelen van, en geef niet alleen de voordelen maar ook de nadelen van nieuwe media.


Als je niet begrijpt wat sommige mensen in populistische leiders zien, denk dan beter na.


Als je durft toe te geven racistisch te zijn, onderzoek dan je verborgen angst voor vreemde mensen, geuren en gewoonten.


Voor je begint over nadelen van Kamela Harris, de komende vice-president van Amerika, onderzoek dan eerst je vrouwenhaat en racisme, en de oorzaken daarvan in jezelf.


Of beter, laten we samen zoeken naar positievere levensinstelling, morele moed, evenwichtig oordeelsvermogen en emotionele ontwikkeling.
Comments


bottom of page