top of page

De moderniteit kalmeert en komt thuis

De kantoren hebben ontdekt dat thuiswerken prima mogelijk is. Zij willen het voortzetten, ook als het coronavirus effectief te bestrijden is. Het scheelt tijd en geld voor honderdduizenden mensen en reduceert de milieuaantasting door het verkeer.


Vakantiegangers vermijden het vliegen en rijden liever naar buurlanden. Of ze ontdekken massaal hun eigen land: “Wat is Ootmarsum een geweldig leuk plaatsje. Nooit geweten dat er zoveel moois te zien is hier, in deze streek. Of kijken we, als gekalmeerde rupsjesnooitgenoeg, gewoon beter. Wat zouden we onszelf en de planeet in gevaar brengen met dat rusteloze reizen?”

De huizen zijn intensiever bewoond, door hele gezinnen. We leren weer in te schikken of compromissen te sluiten. De oplossingen zitten niet in wegvluchten maar in sociaal improviseren en gebruikmaken van healingtechnieken.

De moderniteit keert terug naar huis, met de mooie bagage verzameld in opgewonden zwerftochten.


Geldt dat voor iedereen? Welnee. Generalisaties zeggen iets over jezelf. Waarnemingen zeggen iets over jezelf. Mijn generalisaties en waarnemingen vallen samen met waar ik al langer mee bezig ben: thuiskomen in mezelf. En fysiek thuiskomen door de terugkeer naar mijn geboortegrond.

Het is nog even wennen. Maar het blijft een feest. Wat is Bennebroek een geweldig leuk plaatsje. Nooit geweten dat er zoveel moois te zien is hier in deze streek. Of dringt er gewoon meer tot me door?”Comments


bottom of page